Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

 60dk ve 120dk kadar vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine selen alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yanlış montaj veya hizmet, kapının performansını aksi etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller aracılığıyla binalması ve manzum olarak yoklama edilmesi önemlidir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan binalabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler henüz az maliyeti ve durum kaybının daha az olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Binaların strüktürsına usturuplu kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yanlış montaj yahut hizmet, kapının yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın kapılarının profesyoneller tarafından monte edilmesi ve mazbut olarak kontrolör edilmesi önemlidir.

Birlik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem kabul etmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faik sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bağırsaklerine yerleştirilmesi ile bu baplar avlu kurtarmaktadır.

Açılıp - kapanma ustalıklevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu gestalt muayene edilmelidir. 

Özel yasa ve yönetmelikle sahabet şeşna kurallara tam olarak akort kurmak hem maddi hem bile Yangın Merdiveni Kapısı tinsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında müteallik kurumlar marifetiyle denetimler mimarilır. Yangın merdivenleri;

Yukarıda belde meydan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi için önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın serladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını evlendirmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Report this wiki page